YES! De finishvlag maakt een comeback in de Formule 1

REUTERS

admin • 19:00, 05-12-2019 / Laatste Update: 09:27, 05-01-2024

Een race in de Formule 1 wordt volgend jaar weer standaard beëindigd met het zwaaien van de traditionele finishvlag. Autosportbond FIA besloot dit nadat op een scherm een digitaal exemplaar werd getoond op het moment dat de winnaar de finish passeerde.

De digitale vlag werd mede ingevoerd om een vergissing zoals topmodel Winnie Harlow vorig jaar bij de Grote Prijs van Canada maakte, te voorkomen. Harlow vlagde de race een ronde te vroeg af. Maar ook de elektronica maakt fouten. Dit jaar eindigde de GP van Japan op Suzuka een ronde te vroeg. Althans, de wedstrijd werd te vroeg digitaal afgevlagd waarna de rijders gewoon een ronde op volle snelheid doorreden. Toch beschouwde de organisatie de situatie na 52 van de 53 ronden toen als eindstand. De Mexicaan Sergio Perez profiteerde het meest. Hij viel uit in de laatste ronde maar stond toch als 9e in de einduitslag.