Finse gokker zette in op podium voor Gasly, Sainz én Stroll in Italië en won een MEGABEDRAG

9 september 2020

EPA

De bizarre uitslag van de Grand Prix van Italië leverde zondag niet alleen blije gezichten op bij de coureurs op het podium, ook een Finse gokker beleefde de middag van zijn of haar leven. De juiste voorspelling dat Pierre Gasly, Carlos Sainz en Lance Stroll in de top 3 zouden eindigen, leverde een vermogen op.


De inwoner van het Finse Tampere, wiens naam niet bekend is gemaakt, had zelf blijkbaar ook niet veel vertrouwen in de wilde gok en hield het bij een inzet van 20 cent. De kans werd door de bookmakers echter zo klein geacht, dat er een quotering van 166.990 op stond en er een bedrag van 33.398 euro uit de bus kwam rollen.

'Voor het eerst'
Volgens het Finse wedkantoor Veikkaus is het de 1e keer dat er met zo’n lage inleg zo’n groot bedrag wordt gewonnen, meldt het Zweedse Svenska. Bij de Grand Prix van Azerbeidzjan in 2017, die ook al chaotisch was, bleef het bij een uitbetaling van ‘slechts’ 12.639 euro na een inleg van toevallig ook 20 cent.

Bizarre GP
De Grand Prix van Italië leverde de Fransman Pierry Gasly van Alpha Tauri zijn 1e overwinning op in de Formule 1. Bovendien was het voor het eerst in 7 jaar tijd dat er geen coureur van Mercedes, Ferrari of Red Bull Racing op het podium stond.