Flinke domper voor Ferrari in Australië: ‘We kunnen veel beter’

17 maart 2019

EPA

Paniek is een groot woord na 1 mindere race, maar het moge duidelijk zijn dat de GP van Australië een grote teleurstelling was voor Ferrari. Sterk bij de wintertest, maar in Melbourne slechts 4e (Sebastian Vettel) en 5e (Charles Leclerc).


De nababbel in de garage van Ferrari duurde iets langer dan ingepland, na de 1e race van 2019. Geen winst, geen podium, helemaal niks voor de Scuderia die nog zo’n indruk had gemaakt bij de wintertest in Barcelona. Op bijna een minuut van winnaar Valtteri Bottas stuurde Sebastian Vettel pas de 1e Ferrari over de finish van Albert Park, gevolgd door Charles Leclerc. Niet alleen de Mercedessen waren onnavolgbaar voor Ferrari, ook Max Verstappen zat een halve minuut voor de 2 rode auto’s.

'Het kan veel beter'
"Dit was niet wat wij verwacht hadden”, zei de nieuwe teambaas Mattia Binotto tegen het AD. Helemaal niemand zag dit aankomen na het sterke voorseizoen van Ferrari en de winst in Australië de laatste 2 jaar. "Sinds vrijdag hebben we geen moment de balans gevonden. Begrijpen we wat er mis is? Nee, nog niet. Maar we zijn er zeker van de auto hier nog niet zijn volledige potentieel heeft laten zien. Het kan veel beter. En ik ben er zeker van dat na het analyseren van de data uit gaan vinden waar het aan schort."