Force India vraagt vooruitbetaling aan F1

28 oktober 2015

PHOTO_NEWS
Force India vraagt vooruitbetaling aan F1

Force India heeft aan de organisatie van de Formule 1 gevraagd of de premies van dit seizoen alvast uitbetaald kunnen worden. Op deze manier zou het team de winter door kunnen komen en leveranciers op tijd kunnen betalen.

Bob Fernley, één van de teambazen van het team, zegt dat eenzelfde verzoek begin dit jaar werd ingediend bij Bernie Ecclestone. ,,Het enige verschil is dat we de uitbetaling nu één maandje naar voren willen halen zodat het beter uitkomt. We willen namelijk niet dat onze leveranciers eronder lijden."

Geen inkomsten
,,We hebben het nodig, omdat we in de winterperiode geen inkomsten hebben", zegt Fernley. ,,We willen eventuele betalingsproblemen zo voor zijn."

,,Wat we aan Bernie hebben gevraagd is om ons bij te staan in dit proces en dat we het geld begin november krijgen."

Maandelijks bedrag
Formule 1-teams krijgen gedurende het seizoen maandelijks een bedrag binnen van de rechtenhouders. Die geldsom is gebaseerd op de rangschikking van het vorige seizoen en op historische prestaties.

Betalingsproblemen
Afgelopen seizoen kwamen Marussia en Caterham in de betalingsproblemen. Force India, Sauber en Lotus worden daardoor dit seizoen beter bijgestaan door de Formule 1, bij het omgaan van betalingen. Kleine leveranciers willen immers vaak vooruitbetaald worden en niet op krediet leveren. Lotus heeft nog steeds betalingsproblemen en hoopt snel overgenomen te worden door Renault.

Lees ook: Vriendin doodsbang bij Max Verstappen in de auto (video)
Lees ook: Sportminister Spanje: Barça in Franse Ligue 1 absurd idee
Lees ook: ‘Feyenoord wint Klassieker van Ajax’