Formule 1-baas is niet bang voor stikstofgezeur

13 november 2019

ANP

De Formule 1 twijfelt er niet aan dat er in mei op Zandvoort geracet wordt. Topman Sean Bratches heeft er alle vertrouwen in, ondanks de rechtszaken en de lastige verbouwing wegens stikstofregels.


De sport heeft zin in de terugkeer naar Nederland, waar sinds 1985 geen Grand Prix meer plaatsvond. "Alle teams, de coureurs, onze sponsors en tv-kanalen zijn erg enthousiast. We staan met zijn allen voor de poort tegen die tijd", 'waarschuwt' Bratches de organisatie in Zandvoort alvast tegenover Nieuwsuur.

Eerder gaven de mannetjes van Zandvoort al aan dat niemand bang hoeft te zijn dat het niet doorgaat. Bratches krijgt niet alles te horen. "Ik weet niet veel van de rechtszaken die nu lopen. Ik ben vol vertrouwen dat het circuit deze problemen goed gaat managen."

Plan B
Toch houdt Bratches wel een slag om de arm. "Er is altijd een 2e plan en we hebben altijd opties om te racen." Daarbij kun je vooral aan Duitsland denken, dat van de kalender af werd gehaald wegens financiële problemen. Of Assen. "Met Zandvoort hebben we een akkoord. Maar ik kan wel stellen dat we er zijn en gaan racen, ook al kun je het nooit voor 100% zeker zeggen."

Over Assen is Bratches helder: "Misschien gaan we ooit racen in Assen. Maar nu zitten onze partners in Zandvoort en daar zijn we superblij mee."