Formule 1-baas Ross Brawn groot fan van Max Verstappen: ‘Hij is de tovenaar’

26 september 2022

Getty Images
Ross Brawn

Formule 1-sportdirecteur Ross Brawn is helemaal fan van Max Verstappen. Dat laat hij blijken in een interview met het Duitse Sport1. "Hij is de tovenaar die zich onderscheidt van de andere coureurs", aldus de 67-jarige Engelsman, die teambaas was van de legendarische Michael Schumacher in diens beste jaren.


Brawn haalt de overwinning aan van de Nederlander in de Grand Prix van België. Verstappen startte die race vanaf de 14e plek, maar lag na 12 ronden al aan de leiding en won soeverein. "Zijn superioriteit deed me denken aan Michael Schumacher op zijn best. Als coureurs als Max en Michael een perfecte auto hebben, rijden ze alsof ze van een andere planeet komen. Als fan voel je dan die magie. Andere coureurs kunnen in diezelfde auto dat verschil niet maken."

Kan hij het ook in een mindere auto?
Verstappen heeft volgens Brawn net als Schumacher, die 7 wereldtitels veroverde, meer capaciteiten vanwege zijn talent. "Zoals een supertalent in het voetbal niet hoeft te kijken naar de bal aan zijn voet, maar al bezig is met de volgende beweging. Supersterren hebben eenvoudigweg meer vaardigheden. Verstappen is nu zonder twijfel het ijkpunt in de Formule 1. De toekomst moet uitwijzen of hij ook het maximale uit een race kan halen als zijn auto niet zo goed is. Dat was namelijk het sterke punt van Michael. Maar Verstappen is nog jong en lijkt ook in dat opzicht een stap in de goede richting te hebben gemaakt."

Zondag al wereldkampioen?
De Formule 1 vervolgt komende weekeinde met de Grand Prix van Singapore. Het is de 6e race voor het einde van het seizoen, maar Verstappen kan in theorie al zijn 2e wereldtitel veiligstellen.