Reservecoureur Robert Kubica langer bij F1-team Alfa Romeo: ‘Kijk ernaar uit!’

24 november 2021

Robert Kubica blijft ook volgend seizoen onderdeel van het Formule 1-team van Alfa Romeo. De Poolse coureur heeft zijn contract bij de renstal met een jaar verlengd.


Dit maakte Alfa Romeo woensdag op haar digitale kanalen bekend. Bij de formatie is Kubica ook volgend jaar weer de test- en reserverijder. De bijna 37-jarige veteraan keerde in 2020, na 2 seizoen bij Williams te hebben gereden, terug bij zijn oude liefde.

Constante Kubica
Eerder in het huidige seizoen reed Kubica nog enkele vrije trainingen. Ook racete hij mee bij de GP in Zandvoort nadat Kimi Raikkonen positief was getest op het coronavirus. Bij de Dutch GP eindigde Kubica als 15e. Een week later, toen Kubica op Monza ook meedeed, eindigde hij als 14e.

Opvallend is dat Kubica gesponsord wordt door het Poolse bedrijf Orlen. Zij zijn eveneens sponsor van Alfa Romeo en hebben hun verbintenis óók met 1 jaar verlengd. "Volgend seizoen zal weer vol komen te zitten met uitdagingen!", zei een blije Kubica in een video.

Stoelendans Alfa Romeo
"Daarbij ben ik blij dat we Polen weer mogen vertegenwoordigen in de hoogste klasse van de autosport. Ik kijk ernaar uit om de fans op het circuit te zien!" Alfa Romeo neemt na dit seizoen afscheid van coureurs Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi. Valtteri Bottas en Guanyu Zhou zullen hen vervangen. Zhou is door zijn komst de 1e Chinese coureur ooit in de F1!