Formule 1: dit is de voorlopige kalender voor 2021

10 november 2020

EPA

De Formule 1 heeft dinsdagochtend de voorlopige kalender voor 2021 gepresenteerd. Op de racekalender staan nu 22 ingevulde races en nog 1 datum die later ingevuld wordt, waardoor we in totaal 23 races kunnen verwachten. Ook de race op Circuit Zandvoort staat erop!


De F1 houdt voorlopig nog geen rekening met corona, waardoor we weer races in bijvoorbeeld Brazilië, de Verenigde Staten en Canada gaan zien. De enige race die nog niet is ingevuld, is op 25 april. Daar zou eigenlijk de GP van Vietnam op het stratencircuit van Hanoi gepland staan, maar die gaat zeer waarschijnlijk niet door. De F1 is nog in onderhandeling met andere circuits voor die datum.

2 nieuwe races
Er komen in totaal 2 nieuwe races bij. De race in Nederland, die eigenlijk in 2020 op de kalender stond voor het eerst, is nu op 5 september aan de beurt. Voor de allereerste keer OOIT gaat het circus naar Saoedi-Arabië. Dat is de voorlaatste race van het jaar op 28 november.

Spanje en Brazilië
Achter 2 races staan nog sterretjes omdat er nog onderhandeld wordt met de circuits en de lokale autoriteiten. Dat zijn de races in Spanje (Barcelona) op 9 mei en de race in Brazilië (Interlagos) op 14 november. Check hieronder de hele voorlopige kalender. Die kan dus nog wat veranderen.

21 maart: GP van Australië
28 maart: GP van Bahrein
11 april: GP van China
25 april: locatie van GP moet nog bepaald worden
9 mei: GP van Spanje
23 mei: GP van Monaco
6 juni: GP van Azerbeidzjan
13 juni: GP van Canada
27 juni: GP van Frankrijk
4 juli: GP van Oostenrijk
18 juli: GP van Groot-Brittannië
1 augustus: GP van Hongarije
29 augustus: GP van België
5 september: GP van Nederland
12 september: GP van Italië
26 september: GP van Rusland
3 oktober: GP van Singapore
10 oktober: GP van Japan
24 oktober: GP van Amerika
31 oktober: GP van Mexico
14 november: GP van Brazilië
28 november: GP van Saoedi-Arabië
5 december: GP van Abu Dhabi