Formule 1-fans krijgen compleet nieuwe kijkervaring in nieuw seizoen

12 januari 2018

Pro Shots

Het Formule 1-seizoen is dan misschien nog niet begonnen, maar F1-eigenaar Liberty Media heeft zeker niet stilgezeten al die tijd. Er is hard gewerkt aan nieuwe plannen, die de fans een compleet nieuwe kijkervaring moeten geven.


Een van de belangrijkste veranderingen is de manier waarop de races worden uitgezonden. McLaren-topman Zak Brown is in ieder geval laaiend enthousiast over de voorstellen. ,,De Formule 1 wordt in 2018 uitgezonden op een manier die we nog nooit eerder ervaren hebben. Dat resulteert in een jonger en groter publiek, dat ook meer betrokken wordt", zei hij in een gastblog op de website van Formule 1-reporter James Allen.

App 
Er is vooral hard gebrainstormd over een aantal nieuwe producten: ,,Er komt een nieuwe Formule 1-app, een OTT-platform (Over The Top-streaming, red.) en ze hebben David Hill, een van de belangrijkste vernieuwers op het gebied van televisiesporten, aan boord gehaald."

Uitzending
Vooral de uitzendingen zullen flink gaan veranderen. ,,Qua graphic en de manier waarop het verhaal verteld wordt. Ook worden de fans tijdens de raceweekenden nauwer betrokken. We gaan verder met de ontwikkelingen van vorig jaar en proberen de fans op mediagebied nog dichter bij de teams te brengen."