Wel of geen straf? Stewards geven vrijdag duidelijkheid over duel Verstappen en Hamilton

18 november 2021

De Formule 1-stewards die het meest besproken Formule 1-duel ooit tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton zouden herzien, gaan donderdag nog geen uitsluitsel geven. Dit meldde onder meer Telegraaf-journalist Erik van Haren op Twitter.


Op donderdag 18 november bespraken de stewards met mensen van zowel Red Bull als Mercedes de intussen beroemde clash tussen de 2, waarin Verstappen en Hamilton buiten de baan belandden. Mercedes was van mening dat Verstappen hiervoor een straf verdiende.

Duel Verstappen vs Hamilton
Hamilton won de race uiteindelijk. De bespreking tussen de stewards verliep donderdag niet wenselijk. Na een lang video-gesprek, dat ook nog onderbroken werd, hadden de stewards genoeg gehoord. Beslissingen maken deden zij nog niet.

De stewards buigen zich eerst nog over een verzoek tot herziening en zullen de situatie opnieuw moeten bekijken. Vrijdag wordt meer duidelijkheid verwacht. Verstappen riskeert een tijdstraf van 5 seconden. Dat zou hem naar achter brengen in de stand en dus 3 kostbare WK-punten kosten.