Formule 1-kalender nu al aangepast? GP van Canada zorgt voor problemen

14 april 2021

AFP

Het doorgaan van de GP van Canada is in de Formule 1 is volgens diverse buitenlandse media in gevaar. De aanhoudende reisbeperkingen als gevolg van de coronapandemie maken het vrijwel onmogelijk dat de race in Montreal op de geplande datum van 13 juni kan plaatsvinden. 


De verplichte quarantaine van 14 dagen bij aankomst in Canada vormt een probleem. Voor de hele entourage van de Formule 1, in totaal ongeveer 2000 mensen, is het een bijna onmogelijke opgave om dat te realiseren. Bovendien is de Formule 1 de week ervoor nog in Azerbeidzjan.

Financiële problemen
Volgens een bericht in het vakblad Autoweek verkeert de organisatie van de GP op Circuit Gilles Villeneuve ook nog eens in financiële problemen. Deze week zou een definitieve beslissing vallen. Het zou het 2e jaar op rij zijn dat de Formule 1 Canada overslaat. Vorig jaar was er vanwege de uitbraak van het coronavirus ook geen grand prix. Circuit Gilles Villeneuve heeft een contract met de Formule 1 dat loopt tot 2029.

Turkije
Autoweek noemt Istanbul als mogelijke vervanger voor de race in Canada. Turkije maakte vorig jaar deel uit van de aangepaste racekalender, maar ontbreekt op de kalender van dit jaar. Het is ook de vraag of het Istanbul Park een race kan inplannen, want Turkije is stevig in de greep van de coronapandemie.