Formule 1-race misschien tóch naar Miami in 2021

16 oktober 2019

Getty Images

Miami krijgt in mei van 2021 misschien toch een Formule 1-race. Het enige wat nog moet gebeuren is het goedkeuren van het plan door de lokale overheid. Persbureau Reuters meldt dat er een deal is gesloten met het Hard Rock Stadium. Eind april was het nog een NO GO om een stratenrace in Miami te houden. Het zou bewoners en bedrijven te veel overlast bezorgen.


"We zijn verheugd om aan te kondigen dat de Formule 1 en het Hard Rock Stadium een principeakkoord hebben bereikt om de allereerste Formula One Miami Grand Prix ooit te organiseren bij het Hard Rock Stadium". Dat melden Tom Garfinkel, de baas van de Miami Dolphins en het Hard Rock Stadium, en Sean Bratches, de commercieel directeur van de Formule 1. "We zijn onze fans, gekozen functionarissen en de lokale toeristenindustrie zeer dankbaar voor hun geduld en steun tijdens dit proces."

Miljardair
Volgens de plaatselijke krant Miami Herald wil de Amerikaanse miljardair Stephen Ross de kosten voor het bouwen van een circuit en de bijkomende kosten voor zijn rekening nemen. Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1, heeft al jaren de wens om naast de Grand Prix van Texas nog een race in de Verenigde Staten te organiseren.