Formule 1: ‘Races worden ook niet afgelast als coureur corona heeft’

3 juni 2020

BSR Agency

De Formule 1 gaat hoe dan ook door. Dat is de boodschap die F1-baas Chase Carey dinsdag had. Zelfs niet als een coureur het coronavirus krijgt.


De Amerikaan deed zijn uitspraak nadat de Formule 1 bekend had gemaakt dat de kalender 8 races telt en op 5 juli begint in Oostenrijk. In maart zou het seizoen eigenlijk beginnen, maar de Grand Prix van Australië werd op het laatste moment afgeblazen, omdat een teamlid van McLaren corona bleek te hebben.

Reservecoureurs
"Een persoon met een positieve test zal niet zorgen voor het annuleren van een race”, vertelt Carey. "We moedigen alle teams aan om procedures te hebben zodat de persoon gelijk in quarantaine kan en hij vervangen kan worden. Als een team niet kan racen, wordt de race niet afgelast. Als een coureur besmet is, zijn er reservecoureurs.”

Waslijst aan regels
Carey zegt dat er een forse waslijst aan regels is met alle details rondom het reizen, hotels, eten en gedrag op het circuit om het besmettingsgevaar tot een minimum te beperken. De verwachting is dat er rondom het circuit zo'n 1200 mensen aanwezig zullen zijn. De teams zelf mogen maximaal 80 mensen meenemen in plaats van de gebruikelijke 130 en er zal geen publiek zijn.