Formule 1 vanaf nu ook weer te zien bij Studio Sport

7 juli 2020

BSR Agency

Ziggo Sport is heel lief geweest en heeft de NOS een sublicentie gegeven om de Formule 1 uit te zenden. Vanaf komend weekend, als de 2e race in Oostenrijk gereden wordt, mag de NOS de samenvatting van alle races uitzenden. Dat zal dan gaan gebeuren in de uitzendingen van Studio Sport.


Vorig jaar kon Studio Sport geen beelden van de Formule 1 laten zien, omdat rechtenhouder Ziggo Sport de concurrent geen sublicentie gaf. Tussen 2016 en 2018 had de NOS wel weer een sublicentie. "Dit seizoen hebben we die licentie wel", legt Studio Sport-hoofdredacteur Maarten Nooter uit.

Foto's in plaats van beelden
Toen Verstappen vorig jaar 3 races won, waren beelden van die zeges wel te zien in het NOS Journaal, maar dus niet bij NOS Studio Sport. In dat programma analyseerde oud-coureur Jan Lammers de races aan de hand van foto's.

'Een heel belangrijke sport in Nederland'
Nooter: "Ziggo Sport mag als rechtenhouder bepalen of er in Nederland sublicenties worden verstrekt, en zo ja aan wie. Vorig jaar kregen wij van Studio Sport die beelden dus niet, nu gelukkig wel. Formule 1 is ook in Nederland een heel belangrijke sport, er is door Max Verstappen een duidelijk journalistiek belang en wij besteden er dus ook veel aandacht aan."

Sportnieuws.nl
De livebeelden blijven in handen van Ziggo en dus alleen daar kan je de Formule 1 vanaf de eerste meter volgen. Hier bij Sportnieuws.nl kun je óók de samenvattingen, interviews en losse video's bekijken!