‘Formule 1 wil GP van Nederland met straatrace door Amsterdam of Rotterdam’

10 oktober 2017

Getty Images

Het is alweer een tijdje geleden dat er in ons kleine Kikkerlandje een Formule 1-race is verreden. De F1-organisatie wil daarom graag de Grand Prix van Nederland nieuw leven inblazen. Locatie? Geen Zandvoort of Assen, maar op een stratencircuit in Amsterdam of Rotterdam!


Dankzij de prestaties van Max Verstappen is Formule 1 de laatste jaren enorm populair geworden in Nederland. Volgens Motorsport zou de commerciële baas van de Formule 1, Sean Bratches, daarom al verkennende bezoeken aan Nederland hebben gebracht om te zien wat er hier moet gebeuren om een Formule 1 Grand Prix te organiseren.

Amsterdam
Vooral Amsterdam spreekt Liberty Media, de eigenaren van de F1, erg aan. Maar een straatrace in de hoofdstad wordt waarschijnlijk lastig plannen en uitvoeren, daarom zou ook Rotterdam in beeld zijn.

Zandvoort
De laatste Nederlandse Grand Prix werd voor het laatst verreden op het circuit van Zandvoort in 1985. Niki Lauda (McLaren) stond toen op het hoogste treetje van het podium.

Het circuit in de duinen stond van 1952 tot en met 1985 op de Formule 1-kalender.

Wil jij het belangrijkste FORMULE 1-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met F1 AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht