Foutje bij het stemmen tellen? Nummer laatst Kubica ‘driver of the day’ in Oostenrijk

30 juni 2019

EPA

Geloof het of niet, maar voorlopig staat Robert Kubica in de boeken als 'driver of the day' in de GP van Oostenrijk. De Pool werd kansloos laatste, werd op liefst 3 rondjes gereden door de top-5 in de race en werd zelfs gelapt door zijn eigen Williams-ploeggenoot George Russell.


In de onderstaande tweets is te zien dat de Formule 1-organisatie OFFICIEEL Kubica uitriep tot 'driver of the day'. Maar dat bericht werd al snel verwijderd. Waarschijnlijk is er iets mis gegaan bij het registreren van de stemmen, want de officiële winnaar is zo'n 5 uur na de race nog steeds niet bekendgemaakt door de Formule 1.

Fans stemmen
In de 'driver of the day'-verkiezing mogen fans stemmen op wie zij de beste coureur van de race vonden. Max Verstappen wint 'm door de Nederlandse steun al vaak, maar zou 'm op basis van de race op zondag ook zeker verdienen. En anders Charles Leclerc, Sebastian Vettel of Antonio Giovinazzi wel. De coureur van Alfa Romeo reed voor het eerst in de punten. Het is wachten op de officiële bekendmaking van de Formule 1...