Gasly: botsing met Hartley kwam door communicatiefoutje

15 april 2018

Photo News

Een communicatiefoutje blijkt de oorzaak te zijn van de botsing tussen de 2 Toro Rosso's in de Grand Prix van China. Bij het ingaan de 32e ronde dacht Pierre Gasly zijn teamgenoot Brendon Hartley te kunnen passeren, maar dat liep even anders.


De Fransman botste echter frontaal op de Nieuw-Zeelander. Beide auto's van het Italiaanse team spinden en raakten beschadigd.

Miscommunicatie
"Over de boordradio zei het team tegen me: Brendon gaat je voorbij laten aan het einde van het rechte stuk'', vertelde Gasly, die vlak daarvoor verse banden had gehaald in de pits en daarmee aanzienlijk sneller was dan Hartley. "Ik verwachtte dus dat Brendon me ruimte zou geven. Ik wilde hem aan de binnenkant inhalen en dacht dat hij me ruimte zou geven om de bocht te maken. Maar hij zag me blijkbaar niet. Ik probeerde hem te ontwijken door hard te remmen, maar het was al te laat. Een schande, want het laatste dat je wil is botsen met je teamgenoot. Waarschijnlijk was het een miscommunicatie. Ik verwachtte het ene en hij blijkbaar het andere.''

Hero to zero
Gasly, vorige week nog verrassend 4e in Bahrein, werd door de stewards aangewezen als de boosdoener. De Franse coureur kreeg een tijdstraf van 10 seconden. Hij kwam zwaar teleurgesteld als 18e over de finish. Hartley was de enige uitvaller in de race. De Nieuw-Zeelander moest terug de garage in met problemen met zijn versnellingsbak.