George Russell virtuele Formule 1-wereldkampioen, Ted-Jan Bloemen debuteert prima

14 juni 2020

BSR Agency

George Russell mag zich de virtuele wereldkampioen van de Formule 1 noemen. De Brit won ook de laatste race van het seizoen op het circuit Gilles Villeneuve in Canada. Het was de 4e overwinning op rij voor Russell. Schaatser Ted-Jan Bloemen deed ook mee en werd 13e.


Bloemen hoorde vrijdag pas dat hij mee mocht doen aan de virtuele Grand Prix van Canada. "Ik zag dat de afgelopen weken voetballers en andere atleten werden uitgenodigd. Dat leek mij ook wel wat. En op één of andere manier is het gelukt", zei hij zaterdag tegen het Algemeen Dagblad. "Ik ben echt een racegek. Ik heb een racestoel en speel het spel veel."

Bloemen kwalificeerde zich als 16e in de Racing Point. Even reed TJ Flowers op P11, maar hij moest uiteindelijk genoeg nemen met een 13e plek.

Racen voor de sier
Het virtuele racen mag met een kleine korrel zout worden genomen. Schade kan niet worden gereden, waardoor ook zware crashes en botsingen met de muur zonder grote gevolgen blijven. Wel worden om de haverklap tijdstraffen uitgedeeld, bijvoorbeeld voor het afsnijden van bochten.

Beroepscoureurs 
Aan de virtuele GP van Canada deden opnieuw enkele beroepscoureurs mee, zoals Russell, Nicholas Latifi en Pierre Gasly. De Franse oud-ploeggenoot van Max Verstappen deed dit weekeinde nog mee aan de virtuele 24 uur van Le Mans. Hij werd zondagavond in de F1-race om onduidelijke redenen gediskwalificeerd. Andere deelnemers waren David Schumacher, zoon van oud Formule 1-piloot Ralf, Nicolas Hamilton, de broer van wereldkampioen Lewis en de Zweedse skiër Jon Olsson Delér.