Goed nieuws voor Formule 1-fans: binnenkort meer treinen richting Zandvoort

11 september 2019

BSR/Imago Sport

Iedereen die volgend jaar kaartjes heeft bemachtigd voor de Formule 1-race in Zandvoort krijgt een flinke meevaller. De NS heeft besloten dat het spoor van de badplaats flink op de schop en er meer treinen per uur richting Zandvoort rijden.


ProRail, de NS en de overheid hebben volgens het AD een akkoord bereikt over het kostenplaatje om ervoor te zorgen dat er meer treinen tussen Haarlem en Zandvoort rijden. De NS verwacht volgend jaar per dag 50.000 mensen naar het plaatsje te vervoeren, terwijl het spoor dat totaal niet aankan. Nu rijden er namelijk 4 treinen per uur over dit traject. In de toekomst moet dit 3 keer zoveel zijn (12 treinen per uur).

Kosten voor verbouwing
Na maanden vergaderen is vanmorgen door ProRail, NS, de gemeente Zandvoort, het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, de provincie Noord-Holland en de Vervoersregio Amsterdam een deal bereikt over de ruim 7 miljoen euro kostende uitbreiding. Het ministerie, de provincie en de gemeente Zandvoort dragen ieder eenmaal 2,3 miljoen euro bij, de Vervoersregio Amsterdam nog eens 6 ton.

Met het geld worden er extra kabels aan te leggen tussen de bovenleiding en het onderstation, waardoor het mogelijk wordt om meer treinen te laten rijden. Ook krijgt het station Zandvoort 2 extra perrons en meer in- en uitgangen.