Goed nieuws voor Verstappen: motorboost voor Red Bull in Singapore

4 september 2016

ANP

Max Verstappen en Daniel Ricciardo zullen met veel goede moed uitkijken naar de Grand Prix van Singapore, die over twee weken zal plaatsvinden. Kans op een goede klassering hebben de twee sowieso al, aangezien het circuit de Red Bulls goed ligt. Nu motorleverancier Renault heeft laten weten met een motorupgrade te komen voor de GP van Singapore, stijgen die kansen alleen maar.


Aan het Duitse Auto, Motor und Sport laat Red Bull-adviseur Helmut Marko weten dat het vervolg van het seizoen er voor hen rooskleurig uitziet. "Er komen nieuwe onderdelen voor de auto en een motorupgrade, die ons 3 tokens gaat kosten en ons 15 pk extra moet opleveren, bovendien heeft Total een nieuwe brandstof ontwikkelt. Deze vernieuwingen moeten ons 2 tienden van een seconde per ronde sneller maken."

Beste circuits in het vooruitzicht
De teambaas van Verstappen en Ricciardo, Christian Horner, kijkt ook uit naar de upgrade. "We hebben hier in Monza aan schadebeperking gedaan en we liggen nog altijd 11 punten voor op Ferrari. Nu komen met Singapore, Sepang, Suzuka en Mexico ook nog onze beste circuits, maar ons doel is eerst en vooral Ferrari achter ons te houden, we kijken niet zozeer naar Mercedes."