Goeie naam van 17-jarige opvolger Massa: Lance Stroll (wandelen)

5 september 2016

ANP
Stroll in beeld om Massa op te volgen bij Williams

De jonge Canadese autocoureur Lance Stroll lijkt de voornaamste kandidaat om Felipe Massa op te volgen bij de formule 1-renstal Williams. Persbureau Reuters kreeg van de Canadese oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve te horen dat de deal zo goed als rond is met de 17-jarige Stroll.


De naam werkt met een beetje kennis van de Engelse taal op de lachspier: Stroll (wandelen) gaat straks racen als een speer (lance). Beetje flauw misschien. Opvallender is natuurlijk zijn jeugd: Stroll is even oud als Max Verstappen toen hij als de jongste ooit debuteerde.

Vertrek
Massa kondigde afgelopen weekeinde bij de Grand Prix van Italië zijn afscheid aan en daarmee komt er een felbegeerd zitje vrij bij Williams. Stroll maakt dit seizoen indruk in de Europese Formule 3. Hij is vorig jaar al door Williams vastgelegd als een coureur voor de toekomst.

Tommy Hilfiger
Stroll profiteert mogelijk ook van zijn steenrijke vader Lawrence Stroll, die een fortuin heeft opgebouwd via de modemerken Tommy Hilfiger en Michael Kors. De jonge coureur moet - om deel te mogen nemen aan de Formule 1 - nog wel eerst zijn superlicentie halen. Dit kan pas na 29 oktober van dit jaar, de datum waarop Stroll 18 jaar oud wordt.

Volgens motorsport.com zou ook het team Force India dingen naar de gunsten van de talentvolle Stroll.