Hamilton en Pérez genieten van spectaculair duel: ‘Dit was Formule 1 op z’n best’

4 juli 2022

REUTERS

Lewis Hamilton en Sergio Pérez waren het unaniem eens met elkaar: zondag waren de laatste 10 ronden bij de Britse GP op circuit Silverstone precies hetgeen waar Formule 1 voor staat. De 2 racers legden het vuur in de slotfase constant aan elkaars schenen, tot groot plezier van henzelf.


Zien: 'Dit is de WK-stand in de Formule 1 ná de Grand Prix van Groot-Brittannië'

"Het was genieten", zei Pérez na afloop. "We vochten hard maar fair. Ik voelde me weer het jochie dat vroeger veel plezier had in het karten. Mijn hartslag ging behoorlijk omhoog." Pérez had pech in de openingsfase op Silverstone. Hij moest al vroeg de pit in om zijn voorvleugel te laten vervangen.

Pareltje van Pérez
Uiteindelijk werd hij 2e achter winnaar Carlos Sainz na een zieke inhaalrace. "Ik moest er hard voor werken en wou niet opgeven", vervolgde Pérez. De nummer 2 van de WK-stand vocht eveneens met Charles Leclerc een strijd uit. "Het was lang geleden dat ik zo'n mooi gevecht met zowel Lewis als Charles had."

Hamilton genoot net zoals Pérez van het duel. Ruim 140.000 landgenoten zagen hem als 3e eindigen. Het was de 10e keer op een rij dat Hamilton bij zijn thuisrace op het podium stond. "Ik ben dankbaar dat ik mee kon doen met de strijd voorin het veld", aldus Hamilton. "Dat was alweer even geleden. Het deed ook mij denken aan mijn kartdagen. Ronde op ronde zó dicht op elkaar zitten, is Formule 1 op zijn best."

'Vaker voorop gereden'
7-voudig wereldkampioen Hamilton reed in zijn thuisland zelfs kort aan de leiding. Dat was voor het eerst dit seizoen. "Het is niet onwennig, maar we maken nu wel echt vooruitgang met de auto. De wagen laat zien dat er potentie is. Hopelijk komt er dit seizoen nog iets moois."