GP van Monaco: Leclerc valt uit na (te) fanatieke inhaalactie, Safety Car op de baan! (video’s)

26 mei 2019

De GP van Monaco is van start! Max Verstappen is weg vanaf P3 en hoopt vandaag de jacht op de Mercedessen te kunnen openen. Hij zette zijn bolide bij de start direct naast die van Bottas, maar de Fin behield P2.


Voor Charles Leclerc (Ferrari) belooft het een race vol inhaalacties te worden. De Monegask, die een thuiswedstrijd rijdt, kende een belabberde kwalificatie en startte vanaf P16. Hij heeft dus veel goed te maken! Hij begint direct met een heerlijke inhaalactie bij Romain Grosjean, die vakkundig aan de kant wordt geschoven.

Tekst gaat verder onder de Tweet!

Lekke band en de Safety Car
Even later gaat het helemaal mis voor Leclerc! Nico Hülkenberg geeft de jonge coureur geen ruimte, waardoor de man van Ferrari zijn bolide niet meer onder controle kan houden. Resultaat: een lekke band! Leclerc zakt in no-time naar de laatste plaats en rijdt hard door met zijn kapotte band, die ondertussen alles aan gort slaat. Terwijl Leclerc de pitstraat induikt, moet de Safety Car er aan te pas komen. De band van Leclerc heeft dusdanig veel van de wagen gesloopt, dat het circuit vol met stukjes carbon ligt.


Tekst gaat verder onder de Tweet!

Leclerc out!
Na 19 rondjes zit het erop voor Charles Leclerc. De Monegask wordt genoteerd als de 1e uitvaller van de dag. Hij krijgt zijn bolide niet meer waar 'ie hem hebben wil en dus is de GP van Monaco een bijzonder pijnlijke thuiswedstrijd voor Leclerc geworden. De lekke band heeft hem de das omgedaan. Hij is té lang té hard doorgereden op het versleten rubber.

Mis niets van de GP van Monaco in ons liveblog!