Groot feest bij Red Bull: deal met Honda is verlengd

2 augustus 2022

Getty

Honda mag zich dan wel hebben teruggetrokken uit de Formule 1 als motorleverancier, maar de Japanse autofabrikant is nog wel steeds verbonden aan Red Bull met een 'technical agreement' voor het ontwikkelen van de motoren. Op dinsdag werd bekend dat die deal tot en met 2025 wordt verlengd.


Uitgerekend in het succesjaar van Max Verstappen besloot Honda ermee te kappen. Toch blijft het Red Bull wel ondersteunen in de ontwikkeling van de motoren. Red Bull ontwikkelt de motoren nu dus zelf, terwijl de Honda-technici meekijken.

"Gaan voor beide titels"
In de top van het team zijn ze erg blij met de verlenging van het contract met Honda. "We hebben tot nu toe een succesvolle samenwerking gehad met de wereldtitel in 2021 en momenteel leiden we met zowel Max Verstappen als het team. Beide titels willen we in 2022 veiligstellen", laten Helmut Marko en Christian Horner weten. Horner vult aan: "De samenwerking met Honda is ongelooflijk succesvol geweest en we zijn verheugd dat dit zal voortduren tot het einde van het huidige tijdperk."