Grosjean én Magnussen vertrekken bij Formule 1-team Haas

22 oktober 2020

AFP

Het Formule 1-team van Haas krijgt volgend jaar 2 nieuwe coureurs. De Fransman Romain Grosjean en de Deen Kevin Magnussen hebben allebei donderdag bekendgemaakt dat ze na dit seizoen vertrekken bij Haas.


Grosjean is aan zijn 5e jaar bezig bij Haas en vanaf het begin van het team in de Formule 1 betrokken. "5 jaar waarin ik pieken en dalen heb gekend, maar het avontuur was het waard. Ik heb veel geleerd, ben een betere coureur geworden en heb me ook als persoon ontwikkeld”, schreef de 34-jarige Fransman op Twitter. Zijn beste resultaat bij Haas was in 2018 de 4e plaats in de GP van Oostenrijk.


Magnussen
Magnussen reed 4 jaar voor Haas. Hij kan 2 5e plaatsen overleggen als beste prestaties in de bolide van het team, dat de naam draagt van eigenaar Gene Haas. "Onderdeel te zijn geweest van een nieuw team was een grote uitdaging en ik heb ervan genoten. Het heeft me veel ervaring opgeleverd en ik ben ook zeker gegroeid als coureur”, aldus de 28-jarige Deen.


Hülkenberg
Grosjean liet doorschemeren dat zijn Formule 1-carrière ten einde is, Magnussen meldde dat hij binnenkort zijn plannen voor de toekomst zal openbaren. Wie in 2021 voor Haas rijden, is ook nog niet bekend. De namen van Mazepin, Nico Hülkenberg en Ilot worden genoemd.