Grosjean mag nu al het ziekenhuis uit

2 december 2020

Twitter Romain Grosjean

Romain Grosjean heeft het ziekenhuis van Bahrein woensdag verlaten. De Franse Formule 1-coureur is grotendeels hersteld van de brandwonden die hij zondag opliep tijdens een zware crash. Grosjean blijft in Bahrein en ondergaat de komende dagen nog wel behandelingen aan zijn rug en handen, meldt zijn team Haas.


Grosjean wordt komend weekend tijdens de GP van Sakhir vervangen door reservecoureur Pietro Fittipaldi uit Brazilië. De 34-jarige Fransman hoopt over anderhalve week wel uit te komen in de GP van Abu Dhabi, de laatste race van dit jaar.

Flinke crash
Grosjean overleefde een zware crash vlak na de start van de GP van Bahrein. Zijn auto schoot na een touché met die van de Rus Daniil Kvyat van de baan en doorboorde met hoge snelheid de vangrail. De bolide brak in tweeën en vatte onmiddellijk vlam. Grosjean wist op eigen kracht uit het wrak te klimmen en werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek na onderzoek dat hij niets had gebroken en alleen brandwonden aan het ongeval had overgehouden.