Haas bevestigt: dit is de vervanger van Grosjean bij de 2e race in Bahrein

30 november 2020

Andy Hone / LAT Images

Pietro Fittipaldi (24) maakt komend weekend zijn debuut in de Formule 1. De Braziliaan vervangt bij het team van Haas Romain Grosjean, die zondag zwaar crashte in de Grand Prix van Bahrein.


De brandwonden op de handen van de Fransman maken dat hij niet kan racen in de 2e race op het circuit in het Midden-Oosten. "Het is beter dat Romain op zijn minst 1 race overslaat”, zegt teambaas Guenther Steiner. "Daarna was de keuze simpel. Pietro is al 2 seizoenen bij ons als test- en reserverijder. Hij is altijd geduldig geweest en is klaar voor deze kans.”


Lees ook: uit deze 5 coureurs kon Haas kiezen als vervanger van Grosjean

Niet ideaal
De kleinzoon van voormalig wereldkampioen Emerson Fittipaldi noemt het geen ideale omstandigheden om te debuteren in de Formule 1. "Maar ik ben extreem dankbaar voor het vertrouwen van het team in mij. En het belangrijkste is dat Romain gezond is na zo’n zwaar ongeluk. Ik ben dit jaar veel bij het team geweest, op het circuit en in de simulator, dus ik ben bekend met de procedures in een raceweekeinde.”


Ander circuit
Komend weekeinde wordt gereden op de buitenste ring van het circuit, een andere lay-out dan zondag. De baan is slechts 3,5 kilometer lang en wordt naar verwachting binnen het minuut gereden door de coureurs.