Haas heeft de stoeltjes voor 2021 gevuld: na Mazepin ligt nu ook Mick Schumacher vast

2 december 2020

BSR Agency

Mick Schumacher debuteert volgend jaar in de Formule 1. De zoon van racelegende Michael gaat rijden voor het team van Haas. Zijn komst hing al een tijdje in de lucht. Hij wordt teamgenoot van de ook net gepresenteerde Nikita Mazepin. De 2 talenten komen over uit de Formule 2 en vervangen Romain Grosjean en Kevin Magnussen na dit jaar.


Schumacher junior, die een meerjarig contract heeft getekend, bestuurt volgende week al meteen de Haas tijdens de 1e vrije training in Abu Dhabi. Op het Yas Marina Circuit komt hij een week later ook in actie tijdens de ‘young driver test’.

'Ongelooflijk gelukkig'
Schumacher, talent van de Ferrari-academie, verdedigt namens Prema Racing nog een voorsprong van 12 punten in het Formule 2-kampioenschap dat in Bahrein toe is aan het slotweekend. Daarna wacht dus het échte werk voor de Duitser. "Dat vooruitzicht om straks dan eindelijk op de Formule 1-grid te staan maakt me ongelofelijk gelukkig. Ik heb er bijna geen woorden voor”, reageert Schumacher. "Ik heb altijd geloofd dat ik mijn Formule 1-droom zou realiseren. Ik kijk er enorm naar uit om straks samen met Haas aan dit avontuur te beginnen.”