Haas heeft problemen met de banden, maar is niet van plan auto aan te passen in 2020

24 juli 2019

EPA

Haas heeft dit Formule 1-seizoen veel problemen met de banden. Daardoor rijden de coureurs van de Amerikaanse renstal vaak ergens achteraan het deelnemersveld. Op de momenten dat de touch wel gevonden wordt, is Haas een van de betere middenvelders. Dat zag je in Oostenrijk: Kevin Magnussen kwalificeerde zich toen als 5e. Guenther Steiner, teambaas van Haas, babbelt met Motorsport.com over de situatie.


Steiner zegt dat zij in 2020 niet de auto willen verbouwen, zodat de banden er beter bij passen. Dan moeten ze elk jaar een compleet nieuwe auto gaan bouwen, beseft hij. De teambaas wil het probleem dus oplossen bij de kern. Dit zegt hij tegen Motorsport.com:

"We kunnen de wagen niet zomaar zo maken dat hij bij de banden past, want dan veranderen de banden volgend jaar weer en ben je terug bij af. Pirelli heeft beloofd dat de banden volgend jaar een groter window hebben. Daar werken ze nu hard aan, dus hopelijk werkt dat. Wat je dit jaar leert, helpt bovendien ook volgend jaar. Ik heb geen idee of het zo doorslaggevend is dat ze elke keer goed werken, maar we hebben aan het eind van dit seizoen in ieder geval meer kennis."