Hamilton denkt in lockdown aan stoppen met racen: ‘Ik voel me soms suf en ongemotiveerd’

25 mei 2020

Britta Pedersen/zb/dpa

Lewis Hamilton (35) heeft het niet altijd gemakkelijk tijdens de coronacrisis, zo geeft hij zelf aan. De Britse 6-voudige wereldkampioen dacht de afgelopen weken zelfs aan stoppen als Formule 1-coureur. "Maar ik moet minder hard zijn voor mezelf”, vertelt Hamilton in een interview bij zijn team Mercedes.


"Ik kan niet wachten tot ik weer in mijn F1-wagen zit”, schreef Hamilton in zijn laatste Instagrampost. De 6-voudige wereldkampioen mist het racen en zijn ‘gewone’ leven. De lockdownperiode heeft hij tot dusver gebruikt voor “zelfreflectie”. De Brit besteedt, zoals bekend, veel aandacht en tijd aan zijn mentale gezondheid. Dat benadrukte hij nog eens naar aanleiding van de ‘Mental Health Awareness Week’.

'Me-time'
"Ik moet minder hard zijn voor mezelf en een manier vinden om van mezelf te houden. Daar gaat het om. Je moet comfortabel zijn met jezelf”, zegt Hamilton. "Ik heb van deze periode gebruik gemaakt om tijd voor mezelf te nemen. ‘Me-time’. Ervoor zorgen dat ik mezelf apprecieer. Blij zijn als iets goed gaat, accepteren als je iets verkeerd doet. Het is allemaal oké."

Stoppen?
"Ja, ook ik heb dagen waarop ik me suf voel en ongemotiveerd ben. Dan denk ik: ‘Jezus, waar ben ik mee bezig? Wat nu? Misschien is het beter om te stoppen met racen?’ Die vragen gingen de voorbije weken door mijn hoofd. Maar even later kwam het besef: hey, ik doe dit wel écht graag. Waarom zou ik niet willen doorgaan?”, aldus Hamilton.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@lewishamilton) op