Hamilton droomt van meer vrouwen in de paddock; Alonso wil voor iedereen dezelfde motoren

23 maart 2017

AFP
Hamilton: Gelijke motoren? Als het maar geen Honda is

Een creatieve journalist vroeg bij de persconferentie in Melbourne vier topcoureurs naar hun wensenlijst voor een nog mooiere sport. Fernando Alonso, balend van zijn haperende Honda-motor, kreeg de lachers op zijn hand door te pleiten voor gelijke motoren.


Daniel Ricciardo wil graag een Formule 1-race in Las Vegas. Sebastian Vettel wil weer een race in zijn thuisland Duitsland. En rokkenjager Lewis Hamilton droomt van meer vrouwen in de paddock. ,,To many dudes, now. Seriously..’’

Maar het antwoord van Fernando Alonso op de vraag wat hij bovenaan zijn wensenlijstje zou schrijven mocht hij de sport veranderen, was vanwege de actuele problemen bij zijn werkgever prachtig. ,,Ik zou dan gaan voor dezelfde motoren voor iedereen’’, aldus de Spaanse ex-wereldkampioen. Door velen nog steeds gezien als de beste coureur van de grid, maar bij McLaren door alle problemen met de Honda-krachtbron al bij voorbaat wéér gedoemd tot een rol in de marge dit jaar. ,,Dezelfde motoren voor iedereen, dat is mijn wens’’, vertelde hij, met een strak gezicht.

,,Haha, daar doe ik niet aan mee, hoor’’, antwoordde Mercedes-coureur Hamilton glimlachend. 
,,Als het maar geen elektrische motoren zijn’’, zette Red Bull-piloot Ricciardo de deur toch nog op een kiertje.

,,Nee. En geen Honda’’, besloot Hamilton, die met die opmerking zelfs een grijns op het gezicht van Alonso wist te ontlokken.