Hamilton en Mercedes hebben al gesprekken gevoerd over mogelijke Ferrari-overstap

12 mei 2019

BSR Agency

Wow! Lewis Hamilton en Mercedes hebben gesprekken gevoerd over een mogelijke overstap van de Brit naar Ferrari. Mocht de 5-voudig wereldkampioen daadwerkelijk de overstap naar de Italiaanse renstal maken, dan is dat volgens Mercedesbaas Toto Wolff niet zo erg.


Het contract van Hamilton loopt eind volgend seizoen af. ,,Elke coureur wil ooit voor Ferrari rijden”, zegt Wolff in gesprek met Reuters. ,,Het is het meest iconische en historische Formule 1-team en ik begrijp volledig dat een coureur naar Ferrari zou willen. Zelfs binnen ons team en met Lewis hebben we erover gesproken en we zijn het er ook over eens.”

Open-minded
Volgens Wolff kwam het onderwerp op tafel tijdens de vorige contractbespreking met Hamilton. ,,Ik denk dat je open-minded moet zijn en moet begrijpen dat coureurs voor zulke mogelijkheden kunnen gaan.” De Oostenrijker benadrukt wel dat er op dit moment geen sprake is van een overstap.

Nog geen reden om te gaan
,,Ik denk dat we hem op dit moment een auto geven waarmee hij zijn doelen kan bereiken. Als wij dat blijven doen dan is er geen enkele reden om te gaan. We willen hem dan ook graag behouden”, gaat Wolff verder. ,,Als we ooit uit elkaar gaan, dan gaat dat op een positieve wijze en we zullen allebei dan gaan voor nieuw succes.”

6 of 7 coureurs
Een mogelijke vervanger voor Hamilton zou 4-voudig wereldkampioen Sebastian Vettel kunnen zijn. ,,Waarom niet?”, vraagt Wolff zich af. ,,Er zijn 6 of 7 coureurs in dit Formule 1-veld die de vaardigheid en de intelligentie hebben en het verdienen om in een kampioensschapsauto te rijden. 2 van die coureurs zitten al bij ons en ik hoop dat het voorlopig nog zo zal zijn. Daarnaast zijn er nog een paar coureurs waarvan ik geniet en Sebastian is er daar zeker 1 van.”