🎥 | Hamilton en Rossi wisselen even van auto en motor

12 december 2019

De 2 levende racelegendes Lewis Hamilton en Valentino Rossi hebben woensdag elkaars voertuig geprobeerd. Hamilton, 6-voudig wereldkampioen Formule 1, zat op de Yamaha-motor van 'The Doctor', die zelfs plaatsnam in de Mercedes W08 uit 2017.


Het is niet voor het eerst dat Hamilton op een Moto GP-motor zat en Rossi in een F1-wagen. De Brit reed al eens op een Superbike met ondersteuning van Michael van der Mark, Rossi testte lang geleden meerdere malen voor Ferrari. De laatste keer was wel in 2010.

Awesome
"Awesome om een legende als Valentino in de auto te zien", zei Hamilton na afloop van de test in Valencia. "Ik ben blij voor hem. Het herinnert me aan mijn 1e keer in een F1-wagen. Het was ook gaaf om samen op motoren rond te rijden, met Valentino voor me."

Trots
Uiteraard was 7-voudig Moto GP-kampioen Rossi ook blij: "Ik was al fan van Lewis en nu nog meer. We hadden een fantastische dag, waar de 2 topklasses van de racerij samenwerkten. Ik voelde me F1-coureur voor een dag en wilde niet dat het zou eindigen. Het was een trots moment, ook voor het team."