Hamilton ziet machtswisseling bij Ferrari: ‘Niet Vettel, maar Leclerc is daar de kopman’

10 oktober 2019

BSR Agency

Hoewel Ferrari tegenspreekt dat de rolverdeling is veranderd binnen het Formule 1-team, is het Lewis Hamilton wel duidelijk dat Charles Leclerc de nieuwe kopman is en Sebastian Vettel van die positie heeft verdrongen.


"Er bestaat een interessante dynamiek tussen die 2. Sebastian was de nummer 1, maar nu niet meer", aldus de 5-voudig wereldkampioen van Mercedes in aanloop naar de Grote Prijs van Japan. Vettel won 4 wereldtitels bij Red Bull en is sinds 2015 de eerste man bij Ferrari. De Duitser was in die jaren niet bij machten de WK-titel te veroveren en daar komt in 2019 geen verandering in. Hamilton stevent dit jaar af op zijn 6e titel.

Charles Leclerc nieuwe nummer 1
Leclerc is dit jaar nieuw bij Ferrari en presteert tot dusver beter dan Vettel. De Monegask won al 2 races en veroverde 4 keer op rij poleposition. Iets wat Michael Schumacher voor het laatst bij Ferrari lukte. In de Grand Prix van Rusland (een kleine 2 weken geleden) liepen de spanningen hoog op binnen het Italiaanse team nadat Vettel opzichtig een teamorder negeerde om Leclerc de koppositie terug te geven. "Als ik er zo van buitenaf naar kijk, proberen ze heel duidelijk Charles naar voren te schuiven”, aldus Hamilton.