Hamilton geschokt door instructies teamleiding

27 juli 2014

Hamilton geschokt door instructies teamleiding

BOEDAPEST - Over de Grote Prijs van Hongarije voor Formule 1-wagens zondag in Boedapest is bij Mercedes het laatste woord nog niet gezegd. 

De Britse autocoureur Lewis Hamilton, die vanuit de pits startte en alsnog naar een fraaie 3e plaats reed, kon naar eigen zeggen zijn oren nauwelijks geloven toen hij ruim over de helft van de race de instructie kreeg om ploeggenoot Nico Rosberg te laten passeren. 

Dat lukte uiteindelijk niet, omdat Hamilton te hard voor de Duitser reed. WK-klassementsleider Rosberg eindigde achter Hamilton als 4e, met de Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull) als winnaar.

,,Ik laat hem niet zomaar even passeren'', antwoordde Hamilton tijdens de race via de boordradio nadat hij het opmerkelijke verzoek van zijn teamleiding had gekregen. ,,Pas als hij me dicht genoeg is genaderd om mij in te halen, kan hij mij inhalen.''

Hamilton zag Rosberg echter niet voorbijkomen. ,,Omdat hij niet kort genoeg bij me kon komen om mij te passeren'', sprak Hamilton naderhand nuchter. ,,Ik was zeer geschokt dat de teamleiding met een dergelijke instructie kwam.''