Hamilton: ‘Ik dacht dat het een race-incident was’

5 juli 2020

Lewis Hamilton had was het nieuwe seizoen in de Formule 1 liever beter gestart. De 6-voudig wereldkampioen kwam als 2e over de finish in de Grand Prix van Oostenrijk maar eindigde als 4e . De Brit kreeg een tijdstraf van 5 seconden omdat hij Alexander Albon (Red Bull) van de baan reed.


"Ik dacht dat er voldoende ruimte was", zei Hamilton. "Het was in mijn ogen pech. Maar het is wat het is. Ik had meer snelheid dan Bottas", doelde hij op zijn ploeggenoot van Mercedes die de race won. "Maar het is vervelend geëindigd voor mij. Ik dacht eerst ook dat het incident met mij en Albon een race-incident was. Maar ik moet de straf accepteren.”

Dubbel straf
Hamilton werd zondag voor de race teruggezet van de 2e naar de 5e positie. Red Bull, de ploeg van Max Verstappen, diende met succes een protest in bij de wedstrijdleiding omdat de wereldkampioen zaterdag tijdens de kwalificatie onvoldoende snelheid minderde terwijl de gele vlaggen uithingen.

Uitvallers
Verstappen en Albon konden niet profiteren van de straffen voor Hamilton. Beide coureurs vielen uit, net als 7 anderen. Zij krijgen komend weekeinde een herkansing als ook de 2e race van het nieuwe seizoen in de Formule 1 op de Red Bull Ring van het Oostenrijkse Spielberg wordt verreden.