Hamilton: ‘Ik voel me een kind met Kerstmis’

21 november 2014

Hamilton: 'Ik voel me een kind met Kerstmis'

ABU DHABI - Titelfavoriet Lewis Hamilton voelt geen extra druk voor de slotrace van de Formule 1, zondag in Abu Dhabi. Dat zei de Brit vrijdag na de 1ste 2 vrije trainingen op circuit Yas Marina, waar hij in beide sessies in zijn Mercedes de snelste was. Hamilton leidt het wereldkampioenschap met 17 punten voorsprong op zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg. 

,,Ik voel geen bijzondere spanning. Ik ga rijden zoals ik altijd doe en zal alles geven. Tot nog toe gaat alles volgens plan'', aldus Hamilton.

Trucjes
Hij putte vertrouwen uit de prestaties van zijn bolide. ,,De auto was weer geweldig. Ik heb niet eerder zo goed gereden op dit circuit als vandaag in de trainingen. Toch zijn er vast nog trucjes te vinden om de auto nog sneller te maken. Maar met een auto zo goed als deze, voel je je net een kind met Kerstmis.''

​Rivaal
Rosberg was eveneens tevreden, hoewel hij in de trainingen net niet kon tippen aan de tijden van zijn rivaal. ,,Ik heb nog werk te doen, mijn auto moet nog iets beter worden afgesteld. Ik heb zeker niet mijn beste rondes laten zien'', zei de Duitser, die sowieso vóór Hamilton moet finishen om kans te maken op de titel.