Hamilton is boos op Helmut Marko: ‘Je beledigt me’

17 juni 2020

BSR Agency

Lewis Hamilton heeft in een open brief op zijn eigen social media hard uitgehaald naar Helmut Marko, 1 van de belangrijke mensen achter Max Verstappens team Red Bull. De Oostenrijker zou hebben gezegd dat coureurs zich beter op de wedstrijden kunnen concentreren, dan zich druk te maken over de anti-racisme beweging Black Lives Matter. Hamilton was vanaf het begin al zeer nauw betrokken bij de protesten tegen discriminatie en politiegeweld.


"Beste Helmut”, zo begint Hamilton. "Het spijt mij bijzonder dat jij vindt dat mensen die zich inzetten voor gelijke rechten van zwarte, of gekleurde mensen, zich te veel laten afleiden. Eerlijk gezegd voel ik me door jou beledigd. Weet je dat er mensen met zwarte maskers naar races kwamen om mijn familie te beledigen? Dat ik als kind, tiener en zelfs nu oneerlijk wordt behandeld vanwege mijn huidskleur? Jij vindt dat ik mij daar niet mag door laten afleiden?”

'Word wakker'
Als laatste vraagt de wereldkampioen Marko om wakker te worden. "De sport moet veranderen.” Hamilton was 1 van de sportberoemdheden die zich meteen uitte na de gewelddadige dood van de zwarte Amerikaan George Floyd. Hij bekritiseerde zijn collega’s in de Formule 1, die zich stil hielden bij de protesten tegen racisme en beschreef de autosport als een door blanken gedomineerde sport.