Hamilton merkt weinig verschil ondanks nieuwe regels: ‘Er is nauwelijks iets veranderd’

20 februari 2019

BSR Agency

Wijdere, meer simpele vleugels moeten inhalen in de Formule 1-sport in 2019 stimuleren. Wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) merkt na 2 dagen testen echter weinig verschil. "Er is nauwelijks iets veranderd."


Zware winter
"Het was een zware winter voor de jongens op de fabriek, met die nieuwe regels. Maar de auto voelt voor mij bijna hetzelfde als die van vorig jaar. Qua gevoel is er nauwelijks iets verandert. De fundamenten zijn gewoon nog hetzelfde’‘, zo sprak Hamilton woensdag in de paddock in Barcelona.

"Oké, de voorvleugel is wat aangepast, wat de balans in de bochten wat beïnvloedt. En we hebben een grotere vleugel achterop, dus is deze auto wat gevoeliger voor luchtstromen. Maar daar is ook de DRS weer op aangepast.‘’

Geen ander gevoel
De 34-jarige Brit die 4 keer wereldkampioen werd in de laatste 5 jaar, heeft niet meteen enorme verwachtingen wat betreft meer inhalen en spectaculairdere gevechten op het asfalt, dankzij de nieuwe vleugels.

"Ik ben benieuwd wat daar de gevolgen van gaan zijn, straks in de races. Maar vooralsnog voelt het voor mij gewoon als een normale Formule 1-auto uit dit tijdperk van de sport. Het voelt heel erg hetzelfde als de auto van de laatste 2 jaar. Ik voelde geen groot verschil. Iets minder downforce wellicht, maar dat viel te verwachten.‘’