Hamilton moet bijna huilen na fantastisch cadeau Senna (video)

10 juni 2017

ANP

Wat een fan-tas-tisch moment na de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. Lewis Hamilton pakte zijn 65e pole-position van zijn carrière en evenaarde daarmee zijn idool Ayrton Senna. De familie van de in 1994 tragisch verongelukte Braziliaan had een prachtig cadeautje voor Hamilton geregeld: een helm die Senna tijdens een race droeg. De Brit had het totaal niet verwacht en nam het presentje met tranen in zijn ogen aan.


Nog 3 poles te gaan, dan staat Hamilton op gelijke hoogte (68) met recordhouder Michael Schumacher. ,,Wow, dit maakt me sprakeloos’‘, zei de Brit, die de gele hem meteen uit de plastic doos haalde en knuffelde. Later in de persconferentie, waar hij de helm van de Zuid-Amerikaanse racelegende voor z’n neus op tafel had gezet, vertelde Hamilton nog maar eens hoe bijzonder hij dit cadeau vindt.

Videobanden
,,Ayrton… Man, ik ben als kleine jongen nooit met racen begonnen met het idee: ik ga Senna evenaren.. Heel bijzonder. We hebben het over een coureur waar ik vroeger videobanden van keek."

Schumi ook held
Voor de Mercedes-coureur lonkt nu het absolute record aan pole-positions. Nog 3 keer als eerste kwalificeren, dan evenaart Hamilton de 68 poles van Michael Schumacher. ,,Zo ver durf ik nu niet eens vooruit te kijken, maar ook dat wordt een enorme eer, mocht het ooit zo ver komen. Senna was een idool van me, maar ook van Michael was ik een groot fan."