Hamilton niet blij met F1-collega’s die stil blijven rond zaak George Floyd

1 juni 2020

BSR Agency

Lewis Hamilton heeft op social media laten weten dat hij het helemaal niets vindt dat zijn collega's uit de Formule 1 zich niet hebben uitgesproken over de zaak George Floyd, de zwarte man die vorige week in de VS overleed na hardhandig optreden van de politie.


"Sommigen van jullie zijn de grootste sterren, maar houden toch je mond tijdens dit onrecht", schrijft de 6-voudig wereldkampioen op Instagram Stories. "Er komt geen enkel teken vanuit de Formule 1, wat een door witte mensen gedomineerde sport is."

De Brit gaat nog even door. "Ik ben een van de weinige mensen van kleur in de Formule 1 en heb het gevoel dat ik alleen sta. Ik had gedacht dat jullie nu zouden zien wat er gaande is en dat jullie je daarover zouden uitspreken. Maar ik weet wie jullie zijn en we komen elkaar weer tegen."

Na de uitspraken van Hamilton hebben verschillende coureurs zich ook direct uitgesproken. Zo schreven onder meer Daniel Ricciardo, Carlos Sainz, Nicholas Latifi, Charles Leclerc en Lando Norris iets op hun social media.