Hamilton op tragere band veel sneller dan Verstappen in Vrije Training 1 op Monza

10 september 2021

Getty Images
vrije-training-1-monza-hamilton-verstappen

Max Verstappen is het GP-weekend op Monza begonnen met de 2e tijd in de 1e vrije training. Op een nota bene zachtere band, kwam de WK-leider niet in de buurt van de toptijd van Lewis Hamilton. De vijfvoudig winnaar van deze race lijkt zijn zaakjes dus wel op orde te hebben.


Het beloofde op voorhand weer een drukke eerste training te worden op het Autodromo Nazionale Monza. Vrijdagavond staat namelijk al de kwalificatie op het programma voor de sprintrace van zaterdag, en dus moest er in 1 uurtje vanmiddag veel werk verzet worden. De coureurs verzamelden op mediums en harde banden hun data en dat verliep zonder noemenswaardige problemen.

Hamilton sneller op tragere band
Toen Max Verstappen in het 2e gedeelte van de training de overstap maakte naar softs, waren de resultaten nog niet heel bemoedigend. Hij verbeterde zich aanzienlijk maar Lewis Hamilton ging, nota bene op minder snelle banden, beduidend harder: 1.20,926 om 1.21,378. Verstappen vertelde voorafgaand aan het raceweekend te verwachten dat Mercedes sneller zou zijn op Monza, maar een halve tel op ‘tragere’ banden was meteen fors.

Sprintrace
Wat gaat dit vanavond (18.00 uur) brengen, als op de ‘Temple of Speed’ meteen de kwalificatie voor de sprintrace van morgen op het programma staat? In die korte race over 18 rondes worden de startplekken voor de traditionele wedstrijd op zondag dan weer verdeeld, plus er zijn al wat WK-punten te verdienen.