Hamilton ouwehoert met Snapchat, Sainz als hertje

6 oktober 2016

EPA
Hamilton druk met Snapchat tijdens persconferentie

Lewis Hamilton moest donderdag opdraven tijdens de persconferentie vlak voor de Grote Prijs van Japan, maar veel zin had de wereldkampioen in de Formule 1 daar niet in. De coureur van Mercedes deed weinig moeite om dat te verbergen. Hamilton zat op de voorste rij van het podium, omgeven door vijf andere coureurs en met een zaal vol journalisten tegenover zich, vooral met zijn telefoon te spelen.


'Iedere keer hetzelfde'
Toen een verslaggever na een tijdje vroeg wat de Brit nou eigenlijk aan het doen was, keek hij een tikkeltje geïrriteerd even op. ,,Huh? Ja, nou, gewoon... Het is best grappig, ik maak wat foto's voor Snapchat van ons. Dat is alles. Luister man, we doen deze persconferenties al heel lang en het is iedere keer hetzelfde, dus ik moet er wat nieuwe dingen aan blijven toevoegen.''

Moeder Sainz vindt zoon lief
Al snel doken de verse foto's op, van Hamilton zelf met konijnenoren en de tekst 'ik word gek van deze onzin' en van een bewerkte Carlos Sainz. De Spanjaard, die een 'bambigezicht' kreeg aangemeten door Hamilton, reageerde al snel via Twitter. Sainz had de bewerkte foto doorgestuurd gekregen van zijn moeder, met een persoonlijke boodschap erbij. 'Hey Lewis Hamilton, niet beledigend bedoeld, maar mijn moeder vindt mij de liefste van ons twee', stuurde Sainz naar de snapchattende wereldkampioen.