Hamilton over mogelijke boycot van GP van België: ‘Dat is Amerika’

27 augustus 2020

AP

Uiteraard werd Lewis Hamilton, 1 van de meest uitgesproken sporters in het racismedebat, gevraagd naar de protestacties in de Amerikaanse sport na het politiegeweld tegen een zwarte man in Wisconsin.


Daar werden woensdagnacht en donderdag wedstrijden in het basketbal, honkbal, voetbal en tennis afgelast, als boycot vanuit de sporters of statement van de competities. Hamilton denkt zelf niet aan een boycot.

'We moeten het samen doen'
Hamilton gaf op Instagram aan trots te zijn op tennisster Naomi Osaka, die zich terugtrok uit het toernooi van Cincinnati. Ze stond daar in de halve finale. Zelf overweegt hij niet de Grand Prix van België te boycotten. "Geweldig wat velen in de Amerikaanse sport nu doen. Maar dat is Amerika. Ik weet niet welk effect het zou hebben als ik hier zoiets zou doen, in België. Maar ik ga nog met de leiding van de Formule 1 praten om te kijken of we iets kunnen doen. Want we moeten het als sportwereld gezamenlijk doen."

Ricciardo en Vettel
Hamilton kreeg bijval van Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel. Ook zij gaven aan een boycot nu geen gepast middel te vinden, maar wel ‘iets’ te willen doen om de bewustwording te vergroten. "We moeten op de deur blijven rammen tot die omvalt", zei de Australiër. "Want ik kan er echt met de pet niet bij dat dit nog steeds gebeurt."