Hamilton had pole niet verwacht, ook Vettel verbaasd

16 maart 2019

BSR Agency

Na de winterstop stond Ferrari op de meeste voorspellijstjes als 1e. Er werd veel verwacht van de Italianen, maar tijdens de kwalificatie voor de GP van Australië was alles nog even bij het oude: Mercedes domineerde met P1 en P2.


Lewis Hamilton was het snelste, terwijl Valtteri Bottas maar 0,1 seconde langzamer was. Sebastian Vettel gaf 0,7 sec. toe op de Brit, terwijl Charles Leclerc het met P5 moet doen (Verstappen zit net tussen de rode mannen in).

Verbaasd
,,Ik ben wel een beetje verbaasd over dat gat”, bekende Vettel na afloop. ,,Iedereen zal dat zijn, zelfs Mercedes.”

Progressie
Hamilton en Bottas hadden dit inderdaad niet verwacht na 'matige' testweken in Barcelona. ,,Maar daarna hebben we flink wat progressie gemaakt, qua set-up. En dat lijkt hier dan toch wel te werken’‘, legde Hamilton uit, die voor de 8e keer op P1 staat in Melbourne.


Trots
,,We hebben thuis in de fabriek heel veel arbeid verricht na de testdagen, wisten dat er echt nog wel werk gedaan moest worden. We begrijpen de auto nu beter, de laatste dagen voelde het al heel goed. Maar niemand van ons had verwacht dat het zo mooi zou worden vandaag’‘, aldus een opgeluchte Hamilton. ,,Ik ben heel trots dat ik hier op pole sta, heel dankbaar ook voor al het werk dat het team heeft verricht. En ook voor Valtteri die me met een geweldige laatste ronde nog weer eens tot het uiterste dreef.‘’

Geen zorgen bij Vettel
Vettel, die de laatste 2 jaar in Australië won zonder van pole te vertrekken, maakte zich echter niet al te veel zorgen. ,,We hebben wat huiswerk meegekregen, nu. Maar we moeten ook gewoon beter zijn dan dit’‘, meende de Duitser. ,,Ik heb nu al zin in de race. Mercedes is duidelijk de favoriet, daar moeten we nu mee leven. Maar morgen is een nieuwe dag. We hebben het hier eerder geflikt, dus daar gaan we er weer voor.”