Hamilton praat over ‘saaie’ F1: ‘Er zijn jarenlang slechte beslissingen genomen’

23 juni 2019

AFP

Lewis Hamilton heeft er begrip voor waarom de fans zijn sport Formule 1 vaak saai vinden. "Maar dat komt niet door de coureurs, maar door de regelmakers. Zij hebben jarenlang slechte beslissingen genomen."


De reden dat er weer gepraat wordt over de 'saaiheid' van de sport, is de ogenschijnlijk makkelijke overwinning van Hamilton in de GP van Frankrijk. De coureur van Mercedes won met 18 seconden voorsprong op nummer 2 Bottas in een race die vooral herinnerd zal worden aan het feit dat er amper wat gebeurde.

Bernie Ecclestone
Hamilton: "Maar wij maken de regels niet. Wij hebben niets met de geldverdeling tussen de teams te maken. Jullie moet de druk zetten op de mensen die aan de top staan. Zij moeten hun werk doen.” De topcoureur van Mercedes denk wel te weten waar het probleem zich bevindt. "Dat komt door de manier waarop Bernie Ecclestone (de voormalige baas van de F1) leiding gaf aan de sport. Totdat die manier van leiding geven aangepast wordt, blijft de situatie zo.”

Vergaderen
De vijfvoudig wereldkampioen heeft wel alle vertrouwen in dat de Formule 1 spannender gaat worden. "Ik ben vorige week naar Parijs gegaan om bij de vergadering te zijn." Die vergadering was er eentje waar teambazen en de F1-eigenaren praatten over de toekomst van de sport. "Ik was bij die vergadering en zag dat iedereen iets wilde veranderen. Nog nooit vroegen ze aan een coureur wat er moest veranderen. Ik denk dat ik daar wel aan heb kunnen bijdragen.”