Ziet Lewis Hamilton het somber in? ‘Ben blij met plek 2’

20 juni 2021

Lewis Hamilton werd 3 races geleden verstoten van plek 1 in het F1-kampioenschap en is dit weekend in Frankrijk op nog grotere achterstand gezet. Ziet de regerend wereldkampioen de bui al hangen? Hij zegt namelijk blij te zijn met plek 2!


"We moeten concluderen dat Red Bull op dit moment gewoon een betere auto hebben”, zei Hamilton na de Grote Prijs van Frankrijk. De 36-jarige Brit reed op Circuit Paul Ricard de meeste rondes aan kop, maar werd heel wreed in de voorlaatste ronde ingehaald door Max Verstappen. De Red Bull-coureur besloot in tegenstelling tot de Mercedessen 2 pitsstops te maken in plaats van 1. Op de mediumbanden was Verstappen in de slotfase van de race veel sneller dan Hamilton en Valtteri Bottas.

Stukke banden
"We hadden geen andere optie dan buiten blijven. Maar ik had op het einde geen banden meer ove", treurde Hamilton. "Red Bull is zó snel. Op de rechte stukken zijn ze 3,5 tienden van een seconde sneller. Het verschil is enorm. Ik weet niet of wij aan snelheid hebben verloren of dat zij zoveel sneller zijn geworden. Maar als ik zie hoe moeilijk we het hier vrijdag hadden, dan ben ik heel blij met dit resultaat. Het is echter zeker dat wij op zoek moeten gaan naar onze snelheid."