Hamilton rijdt baanrecord in 2de vrije training, Verstappen moet even passen (video)

24 november 2017

Waar Max Verstappen in de ochtendtraining knap bij Sebastian Vettel en Lewis Hamilton bleef, was het tijdens de 2de training een stuk minder. De Nederlander moest genoegen nemen met een 6de plek, op ruim een seconde van wereldkampioen Lewis Hamilton.


Er gebeurde niet bijzonder veel, maar Stoffel Vandoorne vloog er wel uit. Doordat de achterkant de grip verloor schoot hij van de baan. Hij bleef even staan langs het circuit, omdat hij de motor niet aan de praat kreeg. Na een minuutje lukte het wel en reed hij de pits in.
LEES OOK: Preview F1: De laatste race in Abu Dhabi belooft veel spektakel

Ronderecords vlak achter mekaar
Vettel zette tijdens de training een ronderecord neer, maar daar kon hij heel kort van genieten. 10 seconden later knalde Hamilton over de finish en kroop hij onder de tijd van de Duitser met een tijd van 1:37.877.

Bocht 20
Op het stuk waar Vandoorne de baan afging, gebeurde er wel vaker wat. Daniel Ricciardo hield zijn Red Bull in de ochtend niet binnen de baan, maar Max Verstappen schoot er in de 2de vrije training ook even vanaf. Hij kon het wel makkelijk herstellen, in tegenstelling tot Vandoorne.
Red Bull moeilijk in te schatten
Verstappen leek wat zoekende met zijn settings en banden. Daardoor kon hij zijn prestaties van de ochtend niet doortrekken. Voor Daniel Ricciardo was het een omgekeerd verhaal. Hij kwam in de 1ste training niet verder dan de 10de plaats, maar sloot de 2de vrije training af op plek 3.

Voor in de agenda!
Vrijdag om 14.00 uur is de 2de vrije training. De kwalificatie is zaterdag om 14.00 uur en de race wordt zondag om 14.00 uur verreden. Alles om 14.00 uur. Da’s dus makkelijk te onthouden.