Hamilton spreekt zijn twijfels uit over strafsysteem: ‘Eindigen hier met iets negatiefs’

9 juni 2019

AP

In Canada kreeg Lewis Hamilton de zege cadeau na een tijdstraf voor Sebastian Vettel, om vervolgens uitgejouwd te worden door het publiek. "Zo’n mooi evenement en toch vertrek ik met een leeg gevoel."
Hamilton, die door de tijdstraf van 5 seconden van Vettel won in Canada, stak zijn mening niet onder stoelen of banken. Hij heeft ook zo zijn twijfels over het strafsysteem in de Formule 1.

Zeldzame fout
"Hopelijk passen ze in 2021 de regels wat aan, dat we toegestaan worden om wat meer te racen”, zo klonk het uit de mond van Hamilton, die oprecht te doen had met Vettel. Natuurlijk, de coureur van Mercedes werd gehinderd toen Vettel zijn Ferrari uit het gras stuurde. "Ik ging voor mijn kans, moest vol op de remmen. En vanuit mijn oogpunt was het gewoon wachten op een zeldzame fout van Vettel. Wat vrij uitzonderlijk is bij een meervoudig wereldkampioen. Maar dat neemt niet weg dat dit wel jammer is", zo meende Hamilton.

'Eindig met iets negatiefs'
"Op deze manier wil ik ook niet winnen. Ik heb er een beetje een leeg gevoel bij", zo vervolgde hij. "Zo’n mooie race, zo’n mooi land, geweldig publiek en dan eindig je toch met iets negatiefs."