Hamilton teleurgesteld in racelegendes na kritiek op zijn racisme-standpunt

22 juli 2020

REUTERS

Lewis Hamilton is teleurgesteld in het gedrag van Mario Andretti en Sir Jackie Stewart. Beiden stellen dat er ‘geen groot probleem’ is met de diversiteit in de Formule 1.


Dat stoot Hamilton tegen het zere been. Hij is de enige donkere van de 20 coureurs. De 6-voudig wereldkampioen is een voorvechter in de strijd tegen racisme en laat dat zien door bij iedere race te knielen en een vuist in de lucht te doen. Hij pleit ook voor meer diversiteit in de koningsklasse van de racesport. 

'Hamilton creëert zo een probleem'
Voor de Grand Prix van Hongarije sprak motorsportlegende Andretti zich in de Chileense krant El Mercurio uit over het gedrag van Hamilton. "Ik heb veel respect voor Lewis, maar waar is hij een militant geworden? Hij is altijd geaccepteerd en door iedereen gerespecteerd. Zijn standpunt is pretentieus en ik denk dat hij een probleem creëert dat er niet is.”

Lewis teleurgesteld
Daar is Hamilton het niet mee eens, zo toont hij op Instagram. Hij vindt dat het voor Andretti hoog tijd is zichzelf te onderwijzen. "Dit is een teleurstelling, maar helaas ook de realiteit van de oudere generatie. Ze hebben een stem, maar durven deze niet te gebruiken om toe te geven dat er wel een probleem is.”

Stewart: 'Is denk ik geen groot probleem'
3-voudig wereldkampioen Stewart ontkent racisme in de Formule 1. "Ik denk dat Lewis een groot voorbeeld is voor veel mensen", zei de Schot afgelopen week in Good Morning Britain. "Hij is erg stellig over dit onderwerp, maar ik denk niet dat er een groot probleem is. Er is geen weerstand tegen verandering als iemand zo slim en goed is in wat hij doet. Dan worden ze geaccepteerd in de Formule 1.”

Ook hierop reageerde Hamilton teleurgesteld. "Alweer, nog zo iemand. Erg teleurstellend."